Jul,  Opskrifter

Julekage

Vi havde familien til morgenkaffe i anledning af knægtens fødselsdag og efter rundstykkerne serverede jeg denne lækre julekage.

julekage

Julen lokker folk i køkkenet. Der skal laves lækker mad, bages småkager og laves konfekt. Men ikke ret mange bager særlige kager i julen, men i dag kommer jeg med et super godt bud på en lækker julekage efter inspiration fra Dr. Oetker. Den kan let laves i en glutenfri version og smager fantastisk.

Julekage ingredienser

  • 250 g flydende margarine
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 400 g Schär mix c (eller almindelig hvedemel)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2½ dl mælk
  • 1 brev brunt bagepulver
  • Pisk margarine og sukker godt.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt.
  • Tilsæt mel, vaniljesukker og brunt bagepulver.
  • Tilsæt mælken og rør godt rundt.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca 50-60 minutter.

Hvilke kager bager I til jul? Har I nogle favoritter eller er I mere til småkager?

Vi bager som sagt mest småkager. I år har vi ikke nået så mange som vi gerne ville, men der er indtil videre bagt glutenfri pebernødder, glutenfri gode råd og havrekager. Har byttet lidt med min mor og svigermor så vi har også vaniljekranse og klejner stående. Det er faktisk rigtig hyggeligt at bytte kagedåser. Ideen er hermed givet videre. Det er nu engang lettere at bage en stor portion ens småkager end at lave dej til mange forskellige slags.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *