5 ideer til nytårsaften

5 ideer til nytårsaften

28. december 2019 0 Af superprinsessen

Nytårsaften nærmer sig og i den anledning har jeg samlet 5 ideer til underholdningen så det bliver en hyggelig aften for både børn og forældre.

nytårsaften

Nytårsaften kan være rigtig lang for børnene, hvis der ikke er planlagt lidt underholdning undervejs. Jeg har derfor samlet 5 bud på underholdning for hele familien. Det kræver lidt forberedelse, men lover jer at ungerne og sikkert også de øvrige gæster vil hygge sig imens.

5 nytårsaften underholdningsideer

  1. Pakkeleg. Alle gæster medbringer en pakke. Denne leg er utrolig populær til julefrokosten, men kan også sagtens bruges en nytårsaften. Vi spiller altid den upædagogiske udgave, hvor man må tage en pakke hver gang man får en 6´er. Nogle får mange pakker og andre får ingen. Men det er super sjovt.
  2. Bingo. Dette spil kan spilles på 2 måder. Vi har et par gange spillet det under maden, hvor hver plads er udstyret med en bingoplade og en blyant. I løbet af maden vil der så blive trukket nogle numre. Når man har en række må man vælge en gave. Præmierne plejer hos os at være ting der gør nytåret lidt sjovere; serpentiner, en hat, bordpynt, knaldperler osv. I kan også vente og tage et spil bingo efter maden.
  3. Hvem er jeg. Et super sjovt bud på underholdning for hele familien. Inden i går igang aftaler I hvad man må vælge. Er det kun Disney figurer, familiemedlemmer eller kendte danskere. Vælg noget hvor alle kan være med. Alle skriver nu et navn på en lille seddel f.eks. en af de små huskelapper med klister. Derefter klistrer man navnet i panden på den der sidder ved siden af. Alle sidder nu med et navn i panden som man skal forsøge at gætte. Det er kun tilladt at svare med ja og nej. “Er jeg kendt fra tv?” “Nej” “Er jeg kendt fra en film?” “ja”. Legen fortsætter til alle har gættet “Hvem er jeg”
  4. Casino. Alle bliver ved aftenens start udstyret med et antal legepenge. Det kan f.eks. være 10000. I løbet af aftenen vil der være forskellige spil, hvor det er muligt at tjene eller miste penge. Hvem har flest penge når vi når til midnat? Der kan dystes i f.eks terningekast og kortspil. Det kunne være “Halv 12” eller “Højere – lavere” med kortene og med terningerne er det sjovt at slå 7. Du skal bruge to terninger. Du satser et beløb og slår du 7 får du det dobbelte retur.
  5. “Året der gik” Hvem gjorde hvad i løbet af året der gik. Lav en lille familie quiz. Måske alle kan bidrage med 10 spørgsmål? Ellers er det også sjovt at lave en Kahoot med spørgsmål. Jeg laver en lille familie quiz med minder fra 2019. Kahoot er sjovt og alle kan være med. Det kræver blot at hver deltager logger ind på egen mobil eller tablet.

Flere ideer til nytårsaften

Håber I kunne bruge mine ideer og skulle I ligge inde med nogle gode ideer så skriv endelig en kommentar til dette indlæg. Jo flere ideer jo bedre er børnene underholdt nytårsaften og jo hurtigere går tiden ind til champagnen og kransekagen.