Othello – denne udgave kan ikke spises

Othello er det helt store hit hjemme hos os pt. Det spilles af alle og har fanget hele familien. Alle vil spille og ingen vil tabe. Læs mere om spillet i min anmeldelse.

Vi elsker at spille her i huset. Vi finder gerne et godt familiespil frem når vi skal hygge. Efterhånden som børnene bliver ældre er det nemmere at finde spil, hvor vi alle kan være med. Nogle spil er kun for to personer og andre samler hele familien.

Othello

Indeholder affiliatelink

I dag får I min anbefaling af et gammelt spil, men det er nyt her i huset. Det drejer sig om spillet Othello. Spillet der kun tager et minut at lære men et helt liv at mestre siges det. Jeg er ganske enig. Othello er utrolig let at lære. Det gælder om at vende brikker så ens farve vinder. Hver gang man lukker modstanderens farve inde imellem to brikker af sin egen farve må man vende brikkerne. Det gælder både vandret, lodret og på skrå. At det tager et helt liv at mestre, det ved jeg ikke, men jeg ved at nogle her i huset efterhånden er ret skrappe til det.

Lad mig prøve at vise reglerne ved hjælp fra et par billeder.

othello
Klar til start.
othello
Jeg er hvid og ligger min brik nederst til højre.
othello
Jeg må nu vende den sorte brik imellem mine to hvide brikker.
Sort ligger sin brik yderst til højre i øverste række og vender min hvide brik om.
Jeg ligger en hvid øverst i midten og vender den sorte om.
Sort kan nu placere en brik nederst til venstre og dermed vende to rækker om. Både lodret og på skrå. Og sådan fortsætter spillet til hele pladen er fuld.

Laura fik Othello spillet i julegave. Hun er 11 år og lærte det lynhurtigt. Lillesøster på 8 år har også luret teknikken. Det går knap så hurtigt men hurtigt nok til at vi kan spille mod hinanden. Den yngste på 5 år øver stadig. Hun spiller spillet på tablet og er efterhånden ret godt med. Hun skal lige lære vende teknikkerne at kende og så er hun klar til en dyst på brættet mod en af os andre.

Othello på mobilen

Othello er ikke kun blevet et hit hjemme i stuen. Det er også blevet downloadet som spil på både mobiler og tablet. Det er en rigtig god måde at øve sig på og så er jeg jo altid vild med at de bruger hovedet når de spiller på mobilen. For det kræver at man bruger hovedet når man spiller og særligt hvis man vælger et niveau, hvor der kommer lidt modstand.

Samlet vurdering

Othello får vores varmeste anbefalinger. Det er et rigtig godt spil og selvom der kun er to mand, der spiller samtidig, kan det samle hele familien. Det er hurtigt at lære og det enkelte spil tager ikke mere end 10-15 minutter, alt efter hvor trænet man er.

Othello kan spilles fra skolealderen og fanger også bedsteforældrene. Uanset alder har man mulighed for at vinde. Det gælder bare om at bruge hovedet.

Du kan finde mange flere spil anmeldelser her på bloggen eller følge min opslagstavle Leg & Læring på Pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *