Opskrifter

Big Mac roulade – glutenfri og børnevenlig

En af de ting jeg ønsker at blive bedre til i 2020 er at få børnene til at spise sundere. Jeg deler sjældent opskrifter fra aftensmaden, men i dag får i opskriften på en lækker big mac roulade.

big mac roulade

Det lyder måske lidt skørt at jeg vil blive bedre til noget børnene skal. Men jeg har været for nem at overtale til at lave andet mad til børnene, hvilket har resulteret i at det kun er mig der spiser grøntsager. Det dur ikke og derfor er mit mål for 2020 at få børnene til at spise sundere og grønnere. Børnene er heldigvis med på ideen og vi starter stille og roligt ud.

I går aftes serverede jeg big mac roulade. Navnet klinger usundt og de var meget nysgerrige på at smage. Den faldt i god jord. Der var lidt uenighed omkring mængden af bund, men de spise både bund og grøntsager.

Big Mac rouladen er naturlig fri for gluten og derfor kan hele familien spise af samme portion uden særlige hensyn.

Bic mac roulade opskrift

Til bunden skal du bruge:

  • 500 g skyr
  • 75 g frisk spinat
  • 6 æg
  • Start med at piske æggene let sammen.
  • Tilsæt skyr og rør rundt.
  • Hak spinaten og tilsæt dem i blandingen.
  • Bunden bages 20-25 minutter ved 200 grader.

Imens bunden er i ovnen gøres fyldet klar. Her skal du bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • ½ agurk
  • ½ iceberg salat
  • ½ løg
  • 2 tomater
  • Thousand island dressing og oregano
  • Start med at brune kødet på panden.
  • Skær agurk og tomater i tynde skiver
  • Snit salaten
  • Skær løget i fine ringe
  • Når bunden er fast og pæn gylden tages den ud af ovnen.
  • Vend bunden over på en kold plade. Dette gøres lettest ved at ligge et stykke bagpapir over den varme bund og så vende den over på en kold bageplade.
  • Smør dressing på bunden
  • Fordel fyldet på halvdelen af bunden og rul til en roulade.
  • Serveres straks imens den stadig er lun.
big mac roulade

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *