Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

30. januar 2020 1 Af superprinsessen

Findes der noget bedre end varm suppe på en kold og blæsende vinterdag? Det skulle da lige være boller og varm kakao! Men i dag stod den på kartoffelsuppe. Let og lækkert og perfekt spise en småkold dag i januar.

kartoffelsuppe

Jeg elsker suppe og heldigvis er de fleste i husstanden enige med mig når jeg foreslår suppe til aftensmaden. En af vores favoritter er kartoffelsuppe. Det er utrolig let at lave. Faktisk kan børnene selv lave suppen uden min hjælp. Det smager skønt og mætter godt. Jeg serverer altid kartoffelsuppen med et drys bacon og også gerne lidt grønt fra toppen af en porre.

Kartoffelsuppe opskrift

 • 1 kg kartofler
 • 2 løg
 • 2 porrer
 • 3 grøntsagsbouillonterninger
 • 1½ L vand
 • 2½ dl madlavningsfløde
 • Lidt margarine
 • Bacon
 • Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tern.
 • Snit løgene i mindre stykker
 • Skær porrerne i strimler.
 • Start med at svitse løg og kartofler i margarinen
 • Kom porrer ned i gryden
 • Tilsæt vand og bouillonterninger
 • Lad suppen koge til alle grøntsager er møre
 • Blend suppen med en stavblender
 • Tilsæt fløde og rør rundt
 • Serveres med et drys bacon
kartoffelsuppe

Hvad skal vi have til aftensmad?

I kender det sikkert. Dagens eller ugens helt store spørgsmål; “hvad skal vi have at spise?” Vi ender tit med at køre rundt i de samme retter, men det vil jeg rigtig gerne lave om på og derfor er jeg begyndt at samle på inspiration på Pinterest. På min opslagstavle finder I ideer til aftensmaden. Jeg har ikke nået at prøve dem alle endnu, men lad jer endelig inspirere. Og skulle I ligge inde med opskrifter på let, lækkert og børnevenligt aftensmad så sig endelig til. Hvis du endnu ikke har prøvet big mac rouladen så tjek lige min børnevenlig udgave her.