Juletræskostume – sjov inspiration til fastelavn

Sidste år lavede jeg et juletræskostume til datteren. Det gik ikke helt efter planen men endte med at skaffe hende en pris for bedste udklædning. Brug for inspiration til fastelavn?

Jeg har efterhånden lavet rigtig mange forskellige kostumer til børnenes fastelavnsfester. Men sidste år var det første gang jeg skulle lave kostumer med tyl. Vi havde klar idé til et juletræskostume, men det gik ikke helt som planlagt da jeg slet ikke havde købt nok tyl og overdelen ville ikke som vi ville. Så vi måtte igang med alternative løsninger og endte op med en, synes vi selv, rigtig søg juleinspireret kjole.

juletræskostume

Vi lavede et tylskørt (se min DIY her) ud fra samme model som lillesøsters prinsessekjole. Så syede vi en top i rød velour og gav den stropper i grøn tyl.

Derefter syede vi julekugler og lyskæde fast på tyl skørtet. Batteriet blev monteret på bagsiden af toppen så hun let selv kunne tænde og slukke lyset.

juletræskostume

I ørene fik hun et sæt små juletræskugler og så havde vi lavet hårpynt af en billig topstjerne. Vi tog en almindelig plastik hårbøjle og limede topstjernen fast. Det endte med at blive ret fint. I ansigtet malede vi lidt gran med grøn ansigtsmaling.

juletræskostume

Juletræskostume og andre ideer

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker denne tid på året, hvor der skal laves nye kostumer. Desværre skal der kun laves to styk i år, da den yngste snupper en kjole i skabet. En af mine personlige favoritter; Snedronningen. Jeg glæder mig utrolig meget til at se hende i samme kostume som de to store.

Caroline hopper igen i år ind i eventyrverdenen og jeg glæder mig til at dele det færdige resultat med jer når vi nærmer os fastelavn.

Hvad skal jeres børn være til fastelavn? Hvis I har brug for inspiration så smut ind forbi Pinterest, hvor jeg har oprettet en opslagstavle med fastelavnstema og ellers ligger der flere indlæg klar her på bloggen med inspiration til både små og store.

3 thoughts on “Juletræskostume – sjov inspiration til fastelavn

 • 6. februar 2020 kl. 22:29
  Permalink

  Hvor er det bare et fint kostume. Min ældste søn vil være Pikachu, som jeg syede til ham for mange år siden (og ekstra stort, så det ku bruges med jakke indenunder).Min yngste vil gerne være skelet, som storebror er til Halloween – så ingen kostumesyning i år 🙂 Kh Pia

  Besvar
  • 7. februar 2020 kl. 17:24
   Permalink

   Lyder også som et par gode ideer 🙂 Det er jo også fedt at genbruge 🙂

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *