Fastelavnsboller uden gær – glutenfri og lækre

Fastelavnsboller uden gær – glutenfri og lækre

4. februar 2020 0 Af superprinsessen

Fastelavnsboller uden gær blev weekendens bageprojekt. De smagte skønt og derfor må jeg hellere dele opskriften med jer.

I weekenden fik vi lyst til fastelavnsboller. Datteren ville bage vandbakkelser med flødeskum, men jeg ville hellere lave en bolle med creme. Men da vi skulle bage glutenfri så også sønnen kunne nyde vores hjemmebag, ville jeg afprøve en opskrift uden gær. Det er nu engang lettere at arbejde uden gær når det drejer sig om glutenfri mel.

fastelavnsboller uden gær

Fastelavnsboller uden gær – min opskrift

 • 250 g mel
 • 3 tsk bagepulver
 • 50 g sukker
 • 100 g flydende margarine
 • 1 æg
 • 1 dl mælk
 • Bland mel, bagepulver og sukker i en skål
 • Tilsæt margarine, æg og mælk
 • Rør rundt til dejen hænger sammen
 • Form bollerne i passende størrelse og lav en udhuling til fyldet
 • Kom creme i hullet
 • Bages ca. 20 minutter ved 175 grader
fastelavnsboller uden gær

Jeg snuppede den nemme løsning da det kom til cremen og brugte et færdigt brev, hvor jeg blot skulle tilsætte mælk. Brevet lå i skabet og tænkte det var let nu, hvor vi havde gang i flere opskrifter på en gang.

Da vi var færdige med at bage ringede vi til mine forældre og inviterede på eftermiddagskaffe. Vi kunne jo ikke selv spise alt det lækre hjemmebag. Bollerne smager bedst friskbagte, men kan også sagtens nydes dagen efter. Pas endelig på at du ikke bager dem for længe, de har tendens til at blive lidt tørre, som desværre ind imellem sker for glutenfri bagværk.

Husk at du kan følge mig på Pinterest, hvor jeg samler alle mine kreative ideer og opskrifter.