Stoftaske – diy for piger

Stoftaske – diy for piger

7. marts 2020 4 Af superprinsessen

Min datter og jeg har været igang med at sy en stoftaske. Vi blev inspireret af en taske vi så i en webshop og tænkte; den kan vi da selv sy. Måske der sidder andre der har lyst til at sy en praktisk taske? Her får I i hvert fald vores diy.

En stoftaske kan bruges til rigtig mange ting. De fleste bruger dem til indkøb for at spare på poserne. Men denne her taske skal min datter bruge når den lille håndtaske ikke er stor nok. Det er både til tegnesager når vi kører bil og til indesko og drikkedunk når hun tager til træning. Stoftasken har en god størrelse og er ret rummelig. Vi har valgt at sy den med lange stropper så den kan bæres på skulderen. Men det er selvfølgelig en smagssag.

stoftaske

Til vores stoftaske har vi brugt bred fløjl og et stykke blomstret fast bomuld. Men alt stof er brugbart. Brug gerne en kraftig kvalitet yderst.

Stoftaske – sy-vejledning

Start med at klippe fløjls stykkerne. Til stoftasken skal du bruge et stykke på 94 x 40 cm. Til rynkestykket skal du bruge et stykke på 70 x 11 cm og til hankene skal du bruge to stykker på 105 x 10 cm. Til foret skal du bruge et stykke på 94 x 40 cm.

stoftaske

Start med at sy hankene sammen og vend dem rundt. Jeg bruger altid en sikkerhedsnål når jeg vender, så er der lidt at skubbe med.

Derefter skal du sy rynketråd i rynkestykket. Rynk stoffet sammen så bredden passer med tasken.

Klip derefter 15 cm af taskestykket. Sæt rynkestykket fasten imellem de to taskestykker.

Sy rynkestykket fast og fjern rynketråden.

Nu er du klar til at sætte hanken fast. Vi rykkede den 9 cm ind på stoffet og 3 cm fik lov til at gå ud over kanten. Sæt hankene på i begge ender af taskestykket.

stoftaske

Placer nu foer stykket ovenpå taskestykket. Ret mod ret. Og sy kanten for oven sammen.

Derefter folder du tasken så taskestof ligger ret mod ret med taskestof og foer ligger ret mod ret med foer. Start med at samle det i midten for at få en flot lige kant foroven.

Sy nu ned langs begge sider. Lad 10-15 cm stå åben i foret så du kan vende tasken rundt bagefter. Når begge sider er syet vender du rundt og syer foret sammen i åbningen inden du putter foret ned og tager stoftasken i brug.

stoftaske

Et rigtig hyggeligt lille projekt med et super flot resultat. En pån og brugbar stoftaske. Brug for flere sjove ideer? Se min DIY samling her.

Følg SuperPrinsessen