Udeskole – aktiviteter med læring

Udeskole – aktiviteter med læring

30. marts 2020 1 Af superprinsessen

Udeskole – lad os flytte hjemmeskolen ud i haven for en stund. Vi har haft ude aktiviteter på skemaet hver dag imens vi har gået hjemme. Jeg har samlet et par udeskole aktiviteter til jer.

Udeskole kan være mange ting. For nogle er det nok at komme ud i lidt frisk luft, for andre skal der brændes krudt af når de er ude og hos os må der gerne være aktiviteter med læring.

Jeg har læst en natur/teknik uddannelse ved siden af min pædagog uddannelse. Til daglig underviser jeg i n/t i 5. og 6. årgang. Jeg kan godt lide at undervise i n/t. Men jeg elsker at komme ud i naturen. Det er nu en engang sjovere med udeskole når det drejer sig om naturfag.

Udeskole idé nr. 1 – hønsehus

Vi startede vores hjemmeperiode med at bygge hønsehus og hønsegård. Vi har længe snakket om at vi gerne ville have høns igen og nu havde vi så tiden til at få det bygget. For en uge siden flyttede der tre høns ind og forhåbentlig kommer der et hold kyllinger senere på foråret. I forbindelse med hønsegården har vi læst om høns og snakket omkring foder og pasning. Børnene lukker dem ud om morgenen og ind igen om aftenen. Et rigtig godt projekt.

udeskole

Udeskole idé nr. 2 – insekthotel

Næste projekt i vores udeskole var at bygge et insekthotel. Du kan tiltrække flere insekter til haven ved at bygge et hotel til dem. Insekter kan godt lide gemmesteder og højt græs. Så byg gerne dit hotel et sted i haven, hvor der står lidt buske, planter og træer. Insekter er vigtige i vores haver, blandt andet fordi de bestøver havens planter. Vi byggede vores insekthotel op ad væggen på legehuset. Her står græsset altid lidt højere og der er godt med solen, hvilket insekterne også godt kan lide. Vi mangler stadig at fylde de sidste ting ind på vores værelser, men tænker sagtens man kan bygge hotellet op løbende. Vi glæder os til at se hvem der flytter ind på hotellet.

udeskole

Udeskole idé nr. 3 – insektfælder

I dag har vi gravet insektfælder ned i haven. Den ene fælde er en fald-fælde. Den laves nemt ved at grave et gammelt syltetøjsglas eller lignende ned i jorden. Lig et par stykker æble i bunden af glasset for at tiltrække insekterne.

Den anden fælde er en kartoffelfælde. Den er rigtig sjov for børnene at lave og der er somregel altid dyr i den når man kommer og tjekker. Skær en stor kartoffel halvt over, udhul den og skær nogle huller i den øverste del. Saml de to dele med et par store søm og grav den derefter halvt ned i jorden. Lad den ligge til næste dag og tjek så hvad du har fanget.

Husk at lukke de dyr du fanger i dine fælder ud igen. Gerne samme sted som de blev fanget.

I denne uge venter flere spændende projekter. Vi skal bl.a fange regnorme og spille bingo. Jeg skal nok holde Jer opdateret. Jeg samler mine kreative ideer for børn – både ude og inde her. Så kan I let finde dem igen.

Følg SuperPrinsessen