Chokoladecupcakes – lækre og sprøde

Chokoladecupcakes – lækre og sprøde

3. april 2020 0 Af superprinsessen

Chokoladecupcakes er en favorit her i huset. Faktisk nok den eneste kage vi alle kan blive enige om. Jeg har bagt en portion til weekenden og tænkte I lige skulle have opskriften, hvis I også vil servere hjemmebag i dag.

Chokoladecupcakes er super nemme at røre sammen, men det er også super nemt at servere en cupcake. Hvis jeg bager en almindelig pladekage kræver den ofte en tallerken når den serveres. Det kræver en cupcake ikke. Og så kan cupcakes også let deles med familie og venner. Måske du skulle stille et par på trappen hos naboen i dag?

Denne opskrift er lavet ud fra vores favorit chokoladepladekage og den lykkedes bare hver gang. Toppen bliver dejlig sprød og indeni er kagen lækker blød.

chokoladecupcakes

Chokoladecupcakes – nok til ca. 25 stk.

 • 400 g sukker
 • 4 æg
 • 250 g Schär Mix C (eller almindelig hvedemel)
 • 4 tsk bagepulver
 • 4 tsk vanilje
 • 5 spsk kakao
 • 300 g margarine
 • Start med at piske æg og sukker til en luftig masse
 • Bland de tørre ingredienser
 • Tilsæt den tørre blanding i æggemassen
 • Pisk og tilsæt margarine
 • Fordel dejen i forme.
 • Bages 15 minutter ved 175 grader
chokoladecupcakes

Jeg har tidligere delt opskrift på lækre chokolademuffins her på bloggen. Dengang blev de pyntet med chokoladefrosting og små cykler. Tjek dem ud, hvis du mangler lidt ekstra lækkert til weekenden.

Glutenfri kager

Denne udgave er bagt på den glutenfri mel Schär Mix C. Det er den mel vi ofte bruger til kager. Her i familien er det sønnen, der har cøliaki. Vi bager ofte glutenfri til hele familien, men ved større portioner bager vi også med almindelig hvedemel, da det er billigere.

Jeg har samlet en del glutenfri opskrifter her på bloggen, men ellers vil jeg anbefale jer at kigge for hos Laura-Marie. Her ligger der efterhånden rigtig mange dejlige opskrifter og de fleste er glutenfri.