Havens fugle – 4. december 2020

Havens fugle skal også forkæles i julen. Dagens lille idé er det perfekte kreative weekend projekt.

Havens fugle fodres det meste af året i vores have, men særligt her i vinteren er det vigtigt at vi husker dem. Lige som sidste vinter snakkede vi om sidste dag her hjemme at det ville være godt med lidt fedt til fuglene her i frosten.

I dag deler jeg en lille hyggelig idé og I ser hvor let det er at lave mad til fuglene. Det er egentlig utrolig let at lave en gang fuglefoder. Jeg købte en færdig frøblanding og en pakke svinefedt. Og så havde jeg gemt de krus vi købte i genbrug sidst.

havens fugle

Vi startede med at smelte svinefedtet i en gryde. Derefter rørte vi frøene i. Vi brugte 700 gram frøblanding til 500 g svinefedt. Det var nok til 4 krus og så lavede vi et par kogler, hvor vi dyppede dem i fedt. Vi satte en pind i hver krus så fuglene kan sidde der og spise. Vi lod krusene stå koldt til næste dag og så var de klar til at komme op og hænge i havens træer.

havens fugle

Hvis du finder nogle fine krus kan foder til havens fugle også være en fin lille hjemmelavet julegave til f.eks. bedsteforældrene, naboen, pædagogen i børnehaven osv. De fleste nyder fuglene i haven og vil gerne fodre, særligt her om vinteren.

Husk at følge Superprinsessen på Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *