Fastelavnskatte i Hama – et lille projekt

Fastelavnskatte i Hama – et lille projekt

1. februar 2021 0 Af superprinsessen

Fastelavn står for døren og ingen fastelavn uden sorte fastelavnskatte. Vi har i år lavet et par katte i Hama perler som kan pynte på fastelavnsriset.

Desværre bliver der ingen fastelavnsfest for mine børn i år. I hvert fald ikke sådan som det ser ud lige nu. Men derfor skal de da ikke snydes for at få lov til at pynte op og vi har da også bagt de første fastelavnsboller. I kan tjekke min opskrift ud her, hvis I ønsker en let og yderst lækker fastelavnsbolle.

Men i dag er der altså blevet lavet fastelavnskatte til fastelavnsriset. Laver I fastelavnsris? Jeg synes det er lidt hyggeligt med fastelavnspynt, men mit ris består som regel af nogle grene i en stor vase. Dem har vi i øvrigt planer om at finde i dag.

Jeg har fotograferet vores fastelavnskatte inden de blev strøget, da jeg ved at de så er meget lettere at tælle.

fastelavnskatte

Denne lille kat sidder med ryggen til, men hvis du erstatter et par af de sorte perler med et par grønne eller hvilken som helst anden farve, så kan du let give den et lille ansigt.

fastelavnskatte

Denne stående kat har fået et par gule efter datterens ønske.

Fastelavnskatte i farver

Skal fastelavnskatte altid være sorte? Ja, i min verden er fastelavnskatte sorte, hvilket nok hænger sammen med den gamle tradition hvor man smed en rigtig kat i tønden. Man mener det var en kat fordi den blev regnet for at være ond og i følgeskab med heksen. Men når det så er sagt så synes jeg også det er sjovt at smide lidt mere kulør på vinteren netop her til fastelavn og derfor er min sidste kat til jer i denne omgang noget mere farverig.

Måske er dit barn så heldig at det er inviteret til fastelavnsfest i år? Hvis du mangler inspiration til udklædningen så tjek mine fastelavnsindlæg her og lad dig inspirere.

Følg SuperPrinsessen