Påske stoftaske – lidt ny inspiration

Påske stoftaske – lidt ny inspiration

23. februar 2021 0 Af superprinsessen

Vinterferien er slut og næste store højtid står for døren. Der er kun en god måned til vi kan fejre påsken og i den anledning har jeg syet en lille påske stoftaske. Men tænker også den kan bruges resten af året af især familiens yngste medlemmer.

Jeg elsker at sy og benytter enhver lejlighed til at finde maskinen frem. Det giver sådan en dejlig ro at sidde der og trylle et produkt frem. Ikke altid det bliver lige vellykket, men man lærer af sine fej siger de kloge.

Jeg har tryllet en lille påske inspireret stoftaske frem. Den er syet efter samme princip som min stoftaske med flæse, hvor jeg blot har fjernet flæsen. Men resten af fremgangsmåden er den samme.

påske stoftaske

Til min påskestoftaske har jeg brugt fløjl og fast bomuld. Jeg har valgt at lave foer i samme fløjl som kaninen for at gøre tasken mere stabil. Det blomstrede stof til ørerne er fra CCHobby.dk købt i en sampak med flere andre stykker. Det stribede stof er en gammel rest fra lageret.

Påske stoftaske vejledning

Til stoftasken skal du bruge et stykke på 94 x 40 cm. Det samme stykke skal du bruge til foer. Til hankene skal du bruge to stykker på 105 x 10 cm, hvis du ønsker at tasken kan hænge over skulderen. Ellers kan du nøjes med et kortere stykke.

påske stoftaske

Start med at klippe kaninen. Jeg klippede et hoved og 2 ører, samt fyldet i ørene.

Klip delene ud i det ønskede stof.

påske stoftaske

Derefter syede jeg fyld stykket fast på øret. Tænkte det så var lettere at styre, men det kan også syes på til allersidst, når kaninen er syet fast på tasken.

Fold taske stykket på midten og marker hvor kaninen skal sidde.

Sæt ørene på med nåle. Sy kaninens hoved fast med en tæt zig zag. Og sy derefter ørene fast.

Sy knapper på som øjne og sy resten af ansigtet med en kraftig sort tråd.

Nu er du klar til at sy tasken sammen efter sy-vejledningen her. En super let møde at sy en stoftaske med foer.

God fornøjelse med din påske stoftaske